fbpx

Подробиці трагедії в Коломиї: як загинув керівник районного "Правого сектору". ВІДЕО

Суспільство 07:40, 09.02, 2016

Трагічно обірвалося життя 21-річного керівника Коломийського районного осередку "Правого сектору" Василя Ланового – нещасний випадок стався в осередку організації, в невеликій кімнатці на другому поверсі будинку на вулиці Драгоманова.

Як повідомляє Дзеркало Коломиї6 лютого близько 16-ї години до чергової частини Коломийського відділу поліції зателефонував 38-річний чоловік. Він сказав, що з необережності застрелив свого побратима.

"Зі слів підозрюваного, він чистив мисливську рушницю, і коли вона була вже складена з магазином, необережно натиснув курок і застрелив свого товариша", – розповідає начальник коломийської поліції Остап Білейчук.

Поліція відкрила кримінальне провадження спочатку за статтею 115 ККУ, яку згодом перекваліфікували у ст. 119, п. 1 (вбивство, вчинене через необережність).

Dragomanova3-1

"Під час події їх було троє, – розповідає Білейчук. – Окрім потерпілого й підозрюваного, була ще одна громадянка. Вона підтверджує слова підозрюваного про необережне поводження зі зброєю".

Зброя, з якої вбили Василя Ланового, була зареєстрована на підозрюваного.

"Оскільки він (підозрюваний, – Авт.) був власником зброї, то мав право на її носіння. Але зброя – нарізна, й було порушено умови її зберігання, що призвело в кінцевому випадку до загибелі людини", – коментує Білейчук.

Обласний осередок "Правого сектору" на своїй сторінці у Фейсбуці повідомив, що трагедія трапилася під час занять з вивчення матеріальної частини зброї.

skrin_PS2

У той день, як пише коломийський активіст "Правого сектору" Юрій, відбувався вишкільний табір за межами міста на полігоні. 

"Коли хлопці приїхали з навчань, вирішили перевірити свої навики, які засвоїли на вишколі. Це був мисливський карабін, котрий мав бути розряджений, на запобіжнику і без набоїв, але, на жаль, так сталося, що було все інакше", – розповів Юрій.

Сьогодні у Коломийському суді для підозрюваного було обрано міру запобіжного заходу – домашній арешт.

Вбивство, вчинене через необережність, карається обмеженням волі на строк від 3 до 5 років, або позбавленням волі на той самий термін.

Загиблого Василя Ланового (друг Темний) характеризують як стриманого, відповідального й відданого своїй справі. Він був учасником патріотичних акцій, допомагав українським військовим. Про нього кажуть: "той, що завжди приходив на допомогу".

У його рідному селі Верхньому Вербіжі не можуть повірити в трагедію.

Сільський голова Віктор Андрійчук розповідає, що хлопець був працьовитим і порядним: "Він виріс без батька, а тому змалечку в усьому допомагав матері. Сім’я жила бідно, й Василь був підтримкою й опорою для своєї матері".

Василя Ланового проведуть в останню путь сьогодні, 9 лютого, у Верхньому Вербіжі. Похорон відбудеться об 11-ій годині.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: