fbpx

Політолог Тарас Возняк у Франківську: Росію знищить двигун електроавтомобіля

Суспільство 13:59, 02.12, 2016

Сьогодні у Франківську культуролог та політолог Тарас Возняк у рамках семінару "Роль та значення ЗМІ в умовах гібридної війни" розповів студентам та журналістам про причини та приводи початку війн та наголосив на тому, що війни ніколи не закінчуються, а тільки видозмінюються.

Семінар відбувся у рамках проекту "Українська журналістика в умовах гібридної війни", що реалізовується за підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні.

У своїй лекції Тарас Возняк поділив країни на кілька категорій. Для деяких важливе землеробство, для інших технології і фінанси. Росія ж, за словами Возняка, належить до тих країн, для яких важливо захопити якомога більший шмат землі, щоб видобувати копалини та контролювати торгові шляхи.

Возняк порівняв різні карти світу, починаючи ще з часів Монгольської імперії, яка панувала над більшою частиною Євразії, до сьогодення. Україна завжди була на перетині двох світів – Європи і Азії. Конфлікт між цими двома цивілізаціями є глибинною причиною і нинішньої війни.

"Чому в нас війна на Донбасі? Там кордон двох світів", – каже Возняк.

Тобто не Майдан і не мовне питання є насправді причиною війни. 

"Цей конфлікт був завжди. Війна ніколи не закінчувалась. Вона тільки видозмінювалась. І те, що сталось в Криму  анексія, це не спонтанна річ. За день-два росіяни не могли згуртувати стільки тисяч людей і техніки, тих самих зелених чоловічків. Цей план був прописаний роки назад",  зауважив Возняк.

Політолог відзначив, що війни в Європі і в усьому світі ніколи не завершувались, тільки переростали з одного виду в інший, від одних правителів до інших.

"Зараз триває Третя світова війна. Вона ніколи не закінчувалась, вона продовжується. Тільки тепер вона має трохи інший вигляд",  відзначив Возняк.

Свою роль в ній має і Україна.

"А Україна в цій війні нагадує дівку, на яку приліг здоровенний амбал, а вона ще думає, чи він з нею вчитиме вірші Мандельштама",  пожартував Тарас Возняк.

На запитання студентів, чи вплине на Україну та світ перемога Трампа на виборах у США, політолог відповів, що які б там стосунки не були в Трампа із Путіним, не тільки вони все вирішують. Росія хоче захопити більше територій і поширити свій вплив, зокрема і на Європу. Але США така перебудова світового порядку не задовольнить. 

"З усіх можлививх світів цей світ зараз для США найкращий", – зауважив Возняк.

Та пожартував:

"Як би там Трамп не хотів цілуватись, але Путін не такий вже й гарний, а Трамп любить красивих дівчат".

1

Тарас Возняк вважає, що майбутнього Росія в її нинішньому вигляді не має. 

"Її знищить двигун електроавтомобіля. Що вони робитимуть, якщо всі пересядуть на електроавтомобілі? Зараз вже навіть у Франківську їздить чимало таких. Чим Росія займеться? Вироблятиме гаджети? Ви бачили колись російський комп'ютер?" – сказав Тарас Возняк.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: