fbpx

Поліцейські Коломийщини затримали зловмисників зі зброєю, які вимагали у неповнолітнього 300 доларів. ФОТО

Суспільство 15:13, 11.04, 2019

Коломийські поліцейські затримали трьох осіб за те, що вимагали у 17-річного коломиянина 300 доларів США за непоширення відео, яке з негативної сторони показало б хлопця в соціальних мережах.

9 квітня до правоохоронців за допомогою звернувся  42-річний коломиянин. За словами заявника, троє чоловіків вимагають грошові кошти з погрозою застосування фізичної сили щодо його неповнолітнього сина. Батько каже, щоб уникнути неприємностей, хлопець повинен би сплатити вимагачам 300 доларів США. 

Наступного дня правоохоронці затримали чоловіків на одній із вулиць Коломиї під час отримання коштів. Вони чинили спротив поліцейським і хотіли втекти. Усі троє – мешканці районного центру: 1988, 1999 та 1995 років народження. Сплачені потерпілим гроші у підозрюваних вилучено. 

Під час огляду автомобіля, на якому приїхали зловмисники, поліцейські виявили та вилучили кастет, пристрій для відстрілу набоїв травматичної дії та 30 набоїв травматичної дії. 

Досудове розслідування проводиться за ч. 2 ст. 189 (Вимагання) Кримінального кодексу України. За це зловмисникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 3 до 7 років. Вимагачі перебувають під вартою у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України. Невдовзі суд обере їм міру запобіжного заходу – тримання під вартою. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: