fbpx

Поліція Прикарпаття затримала фальшивомонетників – "авторитетів" серед злочинного світу

Суспільство 17:51, 23.06, 2018

Поліція затримала підозрюваних у виготовленні та збуті підробленої іноземної валюти.

Затримання одного із фальшивомонетників відбулося  7 червня на автостоянці, поблизу одного зі стадіонів у Львові, щойно той збув три тисячі підроблених доларів США, інформує СК поліції в Івано-Франківській області.

В ході розслідування вказаного провадження та спільної операції відділу детективів слідчого управління прикарпатської поліції із співробітниками СБУ в області, а також колег цих підрозділів на Львівщині під процесуальним керівництвом прокуратури області  викрили двох інших співучасників злочину – мешканців Львівщини, причетних до збуту підробленої іноземної валюти. Саме вони передали 3000 підроблених доларів США виконавцю злочину, який їх збув за ціною, вдвічі дешевшою від справжніх.

За місцем проживання зловмисників провели обшуки за участю працівників "КОРД" (корпусу оперативно-раптової дії). Викриті особи позиціонували себе як "авторитети" серед злочинного світу.

Вказаних осіб повідомили про підозру у виготовленні та збуті підробленої валюти – злочині, передбаченому ч. 2 ст. 199 Кримінального кодексу України. Кожному із них суд обрав міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Санкцією статті передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років. 

Досудове розслідування триває, встановлюється джерело надходження підробленої валюти.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: