fbpx

Поліція з мигалками привезла франківського випускника на ЗНО з української

Суспільство 11:49, 24.05, 2018

Сьогодні на Прикарпатті майже 44 тисячі старшокласників та студентів складають ЗНО з української мови і літератури.

Сьогодні основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання 2018 року продовжується обов'язковим для усіх випускників та абітурієнтів тестуванням з української мови і літератури.

Для участі у тестуванні на Івано-Франківщині, повідомили в Регіональному центрі оцінювання якості овіти, зареєструвалися 43 тисячі 760 учасників. Проведення тесту розпочалося об 11 годині. 

В Івано-Франківську початок ЗНО не обійшовся без інциденту. Випускник переплутав пункти тестування і приїхав складати незалежне оцінювання в ніший район міста. Дістатися до свого пункту ЗНО він вже не встигав. І розплакався. 

Хлопчину виручили поліцейські поліції охорони, які чергували на пункті тестування. Щоби він встиг на ЗНО, посадили в поліцейську машину і з мигалками домчали на місце. А там пояснили ситуацію. Випускник зайшов в аудиторію в останні хвилини і наразі складає ЗНО. 

Нагадаємо, тест зовнішнього незалежного оцінювання з української мови і літератури складається із завдань трьох форм. Загальна кількість завдань тесту – 58, на їх виконання учасникам відведено 180 хвилин.

Результат виконання завдань №1-33 частини "Українська мова" та №58 частини "Власне висловлення" буде зараховуватися як державна підсумкова атестація з української мови.

Результат виконання завдань всього тесту буде використовуватися під час прийому до вищих навчальних закладів України.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: