fbpx

Польща підписала ряд документів з Україною і затвердила її асоціацію з ЄС

Політика 15:32, 17.12, 2014

Підписані документи передбачають розширення прикордонного співробітництва між країнами, а також присвячені реформуванню місцевого самоврядування України.

Між Україною і Польщею у присутності президентів країн Петра Порошенка та Броніслава Коморовського в середу у Варшаві підписано низку документів про співпрацю, пише Дзеркало тижня.

Так, підписана угода про зміни в правила місцевого прикордонного руху. Ними, зокрема, передбачається збільшення безперервного перебування громадян сторін у прикордонній зоні іншої держави до 90 днів кожного разу з дати перетину кордону, а також скасування оплати за видачу другого і наступного дозволів, повідомляє "Укрінформ". 

Сторони підписали зміни до угоди про новий порядок навчання громадян України в Європейському колегіумі "Натолін".

Крім того, сторони підписали угоду про відкриття на українсько-польському державному кордоні міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення "Грушів – Будомєж". 

Підписаний також меморандум про взаєморозуміння між міністерством інфраструктури України та Польщею у сфері адаптації інфраструктури до стандартів ЄС з перейманням польського досвіду. 

Сторони підписали і меморандум про започаткування співпраці у сфері підтримки реформи місцевого самоврядування в Україні, яка передбачає створення консультативної групи з питань реформи децентралізації. 

Також президент Польщі Броніслав Коморовський завершив процес ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом, підписавши відповідний акт. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: