fbpx

Поляки виготовили проектно-кошторисну документацію для реставрації Молодіжного центру у Коломиї. ВІДЕО

Суспільство 17:49, 01.06, 2017

Приміщення колишнього Молодіжного центру в Коломиї відреставрують. За виготовлення проектно-кошторисної документації взялися польські архітектори з фундації "Мости". До них звернулися небайдужі коломияни, яких непокоїв аварійний стан пам'ятки архітектури.

Громадська організація "Ґенеза", спільно з польською громадою Коломиї і міською радою, написали до Міністерства закордонних справ Польщі з проханням допомогти в збереженні цього приміщення, йдеться в сюжеті каналу "НТК".

Приміщення по вулиці Петлюри, 11 збудоване у 1895 році. Спочатку це був осередок польського спортивного товариства "Сокіл", міський Будинок культури, Старшинська школа УГА, донедавна Молодіжний центр. Останні роки приміщення перебуває в аварійному стані. Щоб зберегти його та відновити, активістка Ірина Перегінчук звернулася до поляків. Вони відгукнулися, і співпраця вже принесла свої результати. Фундація "Мости" взялася за виготовлення проектно-кошторисної документації.

Польські архітектори довго вивчали стан приміщення колишнього Молодіжного центру, усі роботи вели ретельно і прискіпливо. 

Задоволений співпрацею з коломиянами і особливо Іриною Перегінчук архітектор польської фундації "Мости" Марек Партика. Він обстежував приміщення і працював над виготовленням документації.

Польські архітектори ретельно дослідили приміщення щодо реконструкції, відновлення і приведення до належного стану історичної пам'ятки, виготовили проектно-кошторисну документацію. На цьому ділянка роботи польської фундації "Мости" завершена. Тепер має певні завдання і Коломийська міська рада. Зокрема, це пошук фондів, які б допомогли співфінансувати відновлення цієї будівлі. За попередніми розрахунками, для цього необхідно майже 50 мільйонів гривень.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: