fbpx

Понад 130 дубів висадила команда Олександра Шевченка на березі Бистриці Надвірнянської. ФОТО

Політика 13:32, 01.04, 2019

Дубову алею протяжністю близько двох кілометрів, а це 130 молодих дерев, висадили на березі річки Бистриця Надвірнянська у селі Микитинці.

Ініціював екологічну акцію депутат міської ради від партії "УКРОП" Віталій Мерінов. Його ідею підтримали десятки небайдужих молодих людей: укропівці, вихованці спортивного клубу "СПЗ", члени ГО "Спільними зусиллями".

"Робимо це з метою збільшення кількості зелених насаджень. Окрім того, таким способом прищеплюємо дітям, молоді любов до природи. А ще, не менш важливо, що такі насадження будуть попереджувати можливі підтоплення, укріплювати дамбу у Микитинцях. Адже вона знаходиться в аварійному стані", – каже депутат.

Віталій Мерінов наголошує, що минулого року звертався до міського голови з проханням виділити кошти на укріплення цієї дамби. Адже у випадку повені, як у 2008 році, існує загроза затоплення будинків, які розташовані поруч.

"Зовсім поруч знаходяться житлові будинки. І якщо якнайшвидше не укріпити захисну дамбу, то під час підняття рівня води є велика загроза підтоплень", – говорить член команди Олександра Шевченка Галина Галуга.

Активно викопували ями для саджанців і поливали дуби усі учасники акції – від малого до великого. Сподіваються, що невдовзі дерева укріпляться і прикрашатимуть берег Бистриці Надвірнянської.

"В Україні вирубують багато дерев. Тому вирішили приєднатися до висадки дубової алеї і зробити внесок для озеленення України. Ми за збереження природи, за здоров’я", – каже учасник акції Сергій Шиптур.

1

"Зараз екологічна ситуація в Україні є не найкращою. Зважаючи на тотальну вирубку дерев, ми, молоді люди, маємо дбати про довкілля. Важливо, щоб молодь залучалася до подібних акцій і звикала дбати про природу", – зазначив депутат міськради від партії "УКРОП" Сергій Гаєвський.

Після того як учасники висадили дубову алею, прибрали й сміття поблизу річки.

Політична реклама

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: