fbpx

Понад 200 прикарпатських музеїв очікують відвідувачів

Культура 10:33, 26.06, 2014

На Івано-Франківщині діє 25 музеїв-юридичних осіб та 202 музейних заклади, які працюють на громадських засадах.

З початку року експозиції прикарпатських музеїв, в яких представлено понад 234 тисячі предметів, оглянули майже 134 тисячі відвідувачів. Таку статистику озвучили на засіданні колегії управління культури, національностей і релігій облдержадміністрації, яке відбулося на базі Національного музею народного мистецтва Гуцульщини та Покуття ім. Й. Кобринського в Коломиї. Про це КУРСу розповіли у відділі прес-служби Івано-Франківської ОДА.

«Музейні заклади сьогодні є основою для передачі культурних цінностей, збереження нашого українського гену. Для того, щоб музей жив, потрібно постійно показувати нові колекції: ікон, картин, скульптур, інших артефактів. Це викликатиме зацікавленість», – зазначив начальник управління Володимир Федорак.

На колегії мова йшла про проблеми музейних закладів краю, що стосуються, зокрема, матеріально-технічного забезпечення, браку нормативно-правових актів, удосконалення фахового рівня працівників музеїв. Обговорюючи актуальні питання, учасники колегії зосереджували увагу на необхідності пошуку нових форм презентації експонатів, ширшому залученні до відвідування музеїв молоді, розробки серії каталогів для туристів, участі у міжнародних програмах.

Заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Сергій Адамович запевнив, що керівництво органу виконавчої влади сприятиме вирішенню багатьох проблемних питань, усвідомлюючи важливість роботи працівників галузі культури, їх вплив на виховання патріотизму, збереження духовних цінностей та популяризацію всього українського.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: