fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Суспільство
  • Понад 3 тисячі будинків у воді: для ліквідації наслідків стихії на Прикарпатті залучать рятувальників з сусідніх областей

Понад 3 тисячі будинків у воді: для ліквідації наслідків стихії на Прикарпатті залучать рятувальників з сусідніх областей

Суспільство 15:40, 21.05, 2019

Сьогодні відбувся спільний брифінг обласного управління ДСНС та управління обласної нацполіції з приводу ліквідації наслідків стихії, яка вирувала на Івано-Франківщині в останні два дні. Рятувальники попередили, що дощі триватимуть ще два тижні.

Прес-конференцію дали т.в.о. начальника управління ДСНС в області Ігор Оксентюк та начальник обласної нацполіції Володимир Голубош.

Ігор Оксентюк зазначив, що рятувальники готувалися до ускладнення погодних умов, про що попереджав метеоцентр. Але стихія виявилася більш масштабною. Місцеві потічки перелились і затопили міста та села.

Підтоплення розпочалось з Богородчанського району – в Саджаві "пливли" хати і зносило мости.

Трохи пізніше після злив і граду затопило Надвірнянщину.

Вода пішла також на Тисменицю і залила Калуш. В Калуші вулиці перетворились на ріки. 

На цей час підтоплені і знаходяться у воді 3240 домогосподарств у 52 населених пунктах, зруйновані 2 мости. Два населені пункти перебувають без газу, 5 – без світла.

Читайте: Вище метра води у хатах: у мережі показали наслідки повені у селі Гвізд. ВІДЕО

20 травня калушанин спробував прочистити канаву, його знесло в місцевий потічок. Річка впадає в Лукву та Дністер. Шалений потік води не давав знайти чоловіка, зазначив Оксентюк. Знайшли тіло потопельника сьогодні.

Минулої ночі було більш як 30 виїздів, повідомив головний рятувальник області. Врятували 30 осіб, відбуксирували 10 авто, евакуювали 25 осіб.

КУРС писав, що на Прикарпатті рятувальники евакуюють людей у підтоплених селах, витягують з води маршрутні автобуси і автомобілі. ФОТО

На допомогу прикарпатським рятувальникам готові прибути допоміжні підрозділи центрального апарату і з сусідніх областей.

З числа громадян і депутатського корпусу в районах склали комісії, які обходять людей по дворах, опитують про проблеми і потреби. Відтак поставлені завдання, щоби людям при потребі довозили харчі та воду.
 

Володимир Голубош поінформував, що на допомогу рятувальникам було задіяно 75 поліцейських. Поліція в тих районах, де є підтоплення, переведена на посилений варіант несення служби.
 
Мародерства зареєстровано не було. Але через стихію сталося 19 ДТП. 
 
Надалі прогнози невтішні, попередив Ігор Оксентюк. Метеорологи попереджають, що циклон прийшов з Балкан і зараз стоїть над Карпатами. Дощі триватимуть упродовж наступних двох тижнів. 
 
Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!
 
 
 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: