fbpx

Понад 60 сільськогосподарських підприємств Прикарпаття взяли участь у міжнародній виставці "Агро-2017"

Економіка 13:01, 20.06, 2017

Днями у Києві завершила роботу найбільша Міжнародна агропромислова виставка в Україні та Східній Європі "Агро-2017", яка майже три десятки років поспіль виступає платформою для вдосконалення виробництва сільськогосподарської продукції, впровадження інновацій, презентацій новацій в усіх сферах агропромислового комплексу України та світу.

Крім України, учасниками були аграрії з багатьох країн світу, які виставляли майже півтори тисячі експонатів, передає прес-служба Івано-Франківської ОДА.
 
Головною метою заходу стало налагодження партнерських стосунків у сфері сільського господарства. Виставка відкриває можливості для співпраці з країнами – лідерами світового аграрного сектору, а також є унікальною нагодою для діалогу між приватним бізнесом і державою, асоціаціями та іноземними інвесторами.
 
Особлива увага під час виставки традиційно приділяється новинкам сільськогосподарської техніки та обладнанню, високопродуктивним породам свійських тварин, сучасним агротехнологіям.
 
Презентацію агропромислового потенціалу області проводили перший заступник голови облдержадміністрації Марія Савка та директор департаменту агропромислового розвитку ОДА Іван Андріїшин.
 
Більш як шість десятків підприємств агропромислового комплексу Івано-Франківщини, в тому числі і фермерські господарства, сільськогосподарські кооперативи, приватні підприємці представили на виставці "Агро – 2017" широкий спектр продукції власного виробництва.

Частину експозиції області було виділено для презентації туристичного потенціалу Прикарпаття, зокрема сільського зеленого туризму, який представляли власниці приватних садиб із Долинського району.

Експозицію аграріїв Прикарпаття оглянули перший заступник та заступники міністра аграрної політики та продовольства України, народні депутати України, представники влади Івано-Франківщини, місцеві та вітчизняні товаровиробники, представники іноземних фірм.

Продукцією, яку виготовляють м'ясопереробні підприємства нашої області, зацікавилися представники КНР, натуральними фруктовими соками – бізнесмени з Близького Сходу.

Особливий інтерес виявляли до продукції, яка поправу є екологічно чистою. А це різного виду традиційні гуцульські сири, виготовлені за давніми рецептами ґаздами Верховинського та Косівського районів, а також карпатські чаї СОК "Чиста флора", що у Коломийському районі.

Ресторатори та представники торговельних мереж цікавились та мали змогу дегустувати молочну продукцію ПСП "Рідна земля" Галицького та ДП "Ямниця" Тисменицького, козині сири ТОВ "Еко-Карпати" Долинського, сири сулугуні від ПП Цехладзе Калуського, тверді сири СОК "Чесниківський" Рогатинського районів.

Крім того, родзинкою експозиції була продукція ТОВ "Птахофабрика "Снятинська Нова" – єдиного в Україні господарства, яке спеціалізується на виробництві гусячого м’яса та делікатесної гусячої печінки.

Не пройшли поза увагою відвідувачів експозиції Івано-Франківської області підприємства борошномельної, хлібопекарської та кондитерської промисловості, з виробництва мінеральних вод, кормів для тварин, паливних брикетів, тепличні комбінати, пивоварні, а також лісогосподарські підприємства.

Найкращі підприємства агропромислового комплексу Прикарпаття, продукція яких отримала високу оцінку під час проведення виставки "Агро – 2017", відзначені дипломами Міністерства аграрної політики та продовольства України.

Участь сільськогосподарських товаровиробників та переробних підприємств агропромислового комплексу області у виставкових заходах сприяє розширенню ринків збуту продукції, розвитку аграрного бізнесу і залученню інвестицій в аграрний сектор економіки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: