fbpx

Понад 7,5 тисяч франківців отримають кошти за заощаджені субсидії. ВІДЕО

Суспільство 15:06, 21.11, 2017

Власникам індивідуального опалення держава виплатить сумарно майже 5 мільйонів гривень.

Це стосується, тих, хто раціонально в минулому опалювальному сезоні використовував електроенергію та газ і подав відповідні заяви, йдеться в сюжеті "Каналу 402".

Всього в Івано-Франківську є 28 користувачів індивідуального електричного опалення, які отримують субсидії. Економили виділену по субсидіях електроенергію близько 20 осіб. За словами директора департаменту соцполітики МВК Василя Семанюка, економія в середньому складає близько 150 кВт, що становить 315-325 грн. А ті, хто заощадили газ, можуть отримати компенсацію в еквіваленті 100 куб. м газу, що становить близько 700 грн. Якщо навіть споживач зекономить більше, він не зможе отримати суму, більшу, ніж передбачена за 100 куб. м газу. 

Для багатьох франківців субсидія залишається єдиною можливістю розрахуватися за компослуги. Особливо на економічну скруту нарікають пенсіонери, адже, незважаючи на реформу, жодних покращень так і не відчули.

Посадовці кажуть, що субсидію в новому опалювальному сезоні отримають не всі. Якщо в попередньому році отримувачів субсидії було понад 43 тисячі, то зараз ця цифра зменшилась до 40 тисяч. А для тих, хто все ж отримує соціальну пільгу, вона стала значно мізернішою, ніж у попередньому році. Головна причина – підвищення мінімальної зарплати. 

Окрім цього, право на пільгу втратили ті, хто мав заборгованість за компослуги і вчасно її не погасив.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: