fbpx

Понад півтисячі дітей у Франківську хворіють на кір – вакцини не вистачає

Здоров'я 08:54, 04.12, 2018

В Івано-Франківську 532 дітей та 213 дорослих захворіли на кір. Загалом є понад 900 захворілих на кір, однак частина не зареєстрована офіційно в Івано-Франківську.

Загалом, до медиків звернулися понад 900 захворілих на кір, однак частина не зареєстрована офіційно в Івано-Франківську. Про це на оперативній нараді в міського голови розповіла керівник міського департаменту охорони здоров'я Марія Бойко

Усі хворі перебувають під наглядом лікарів. 

"Така ситуація склалася у зв'язку з тим, що 3/4 дітей взагалі не щеплені від кору", – пояснює Бойко.

Пов'язано це з тим, що кілька років поспіль не вистачало вакцини. Вакцинацію слід проводити в 1 рік і в 6 років. У зв'язку з ситуацією, що склалася, вакцинувати дітей можна до 18 років.

На сьогодні в місті 2152 (78,6 %) однорічних дітей провакциновані, а також 1920 (73,7%) дітей у 6 років  і 1283 (91,6%) дітей старше 6 років.

Станом на 3 грудня в дитячій поліклініці було доступно 72 вакцини від кору.

В департаменті охорони здоров'я ведуть облік вакцинованих дітей. Важких наслідків та летальних випадків в Івано-Франківську немає.

Вакцини наразі мало, каже Бойко, але МОЗ обіцяє цього тижня виділити 600 доз вакцини для Франківська, а до кінця року забезпечити їх достатню кількість.

Медик наголошує, що вакцину постачає Міністерство, придбати її в аптеках досить складно. Для дорослих немає вакцини. Тому щеплення за бажанням можуть зробити лише у приватних клініках.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: