fbpx

Пораненого прикарпатського бійця зарахували на навчання в університет за держзамовленням

Суспільство 09:55, 18.08, 2016

Поранений Тарас Мокляк став студентом Інституту туризму Прикарпатського університету.

Тарасу Мокляку повідомили вчора, що він поступив на державне забезпечення заочної форми навчання. Про це повідомила у соцмережі волонтерка Наталія Перцович.

"При подачі документів, такої можливості не було. Дякуємо всім, хто консультував і сприяв. Навчання для Тараса буде своєрідною реабілітацією після довготривалого лікування та багаточисельних операцій. Адже повноцінну реабілітацію Тарас не проходив ще. 

Від імені самого Тараса та його батьків хочу подякувати всім, хто допомагав їм впродовж цього довгого складного періоду – фінансово і морально. Дякуємо всім, хто навіть в телефонному режимі сприяв і допомагав в багатьох ситуаціях. Всім дівчаткам і впливовим людям в Києві, лікарям і землякам в Німеччині, американським і нашим лікарям в Франківську величезне дякуємо!"  написала волонтерка.

Як писав КУРС, Тарас Мокляк, боєць 128-ї гірсько-піхотної бригади, отримав кульове поранення 11 грудня 2014 року біля села Рідкодуб Краснолиманського району Донецької області.

Прикарпатець тривалий час лікувався у Києві у Головному військово-медичному клінічному ордена Червоної Зірки центрі "ГВКГ". Йому поставили діагноз – проникаюче наскрізне поранення черевної порожнини з ураженням сигмоподібної кишки, ампулярного відділку прямої кишки, сечового міхура. Крім того, у Тараса були багатоуламкові переломи стегна. Він лікувався в Німеччині за державний кошт разом із ще дев'ятьма побратимами. У жовтні минулого року повернувся на Франківщину після близько півсотні операцій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: