fbpx

Порошенка переконують ветувати люстраційний закон "Про очищення влади”, – Юрій Дерев'янко

Політика 21:33, 07.10, 2014

Масштабна кампанія проти остаточного ухвалення закону "Про очищення влади" сьогодні розвернулася як всередині України, так і поза її межами, стверджує прикарпатський нардеп.

За словами Юрія Дерев'янка, деякі народні депутати України, серед яких і рідна сестра Сергія Льовочкіна, перебуваючи в ПАРЄ, намагаються сформувати серед європейських парламентарів негативну думку щодо закону "Про очищення влади".

"Саме ці депутати направили люстраційний закон до Венеціанської комісії, де його представлятиме діяч команди Януковича Сергій Ківалов, який власне і сам підпадає під дію люстрації. Звісно, що пан Ківалов буде робити все можливе, щоб Венеціанська комісія надала негативний висновок щодо цього закону", – пояснив нардеп.

Крім того, Юрій Дерев'янко розповів, що, за словами українських представників в ПАРЄ, які входять до співавторського колективу Закону про люстрацію, "європейські парламентарі-соціалісти в ПАРЄ були дуже зацікавлені в тому, щоб закон "Про очищення влади" був направлений до Венеціанської комісії.

"Більше того, вони нам повідомили, що фонд Клюєва у Відні дуже активно фінансує цих європейських соціалістів",  пояснив нардеп.

На думку Юрія Дерев'янка, "хтось зі старої гвардії Януковича намагається крутитись навколо Президента Порошенка та формувати громадську думку щодо того, щоб закон ("Про очищення влади") був ветований".

Він зауважив, що у нього викликає величезне занепокоєння той факт, що люстраційний закон досі не підписаний Президентом та не опублікований. "Я дуже сподіваюсь, що це (підписання) станеться вже найближчими днями",  додав він.

Нагадаємо, що Президент України має термін у 15 днів після отримання закону для того, щоб підписати чи ветувати його. У випадку із Законом "Про очищення влади" цей термін спливає 10 жовтня.

Як відомо, 16 вересня Верховна Рада з другої спроби ухвалила в цілому Закон "Про очищення влади". За документ проголосував 231 народний депутат.  25 вересня Закон був підписаний Головою ВРУ Олександром Турчиновим і у той же день переданий на підпис Президенту України Петру Порошенку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: