fbpx

Порошенко і Меркель обговорили можливу зустріч із Путіним

Політика 09:30, 19.08, 2014

Президент України Петро Порошенко та німецька канцлер Анґела Меркель обговорили телефоном кризу на сході України, йдеться в повідомленні прес-служби українського президента.

Петро Порошенко подякував пані Меркель за зусилля в урегулюванні ситуації на Донбасі, зокрема, і за проведення чотиристоронньої зустрічі міністрів закордонних справ України, Франції, Німеччини та Росії у Берліні минулої неділі, передає ТВі.

Лідери також обговорили можливе продовження цих переговорів у "нормандському форматі" вже на найвищому рівні.

"Співрозмовники погодилися, що наступним кроком для знаходження шляхів вирішення має стати зустріч на найвищому рівні", – йдеться в повідомленні АП.

Напередодні голова українського МЗС Павло Клімкін заявив, що нині тривають переговори, чи потрібно організовувати чотиристоронню зустріч голів держав.

Він також повідомив, що канцлер Німеччини відвідає Україну напередодні Дня Незалежності – 23 серпня. Міністр закордонних справ наголосив, що це буде не звичайний візит.

Перед цим на переговорах у Ризі німецький канцлер Анґела Меркель заявила, що економічні санкції західних країни проти Росії через ситуацію на Донбасі "слід продовжити".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: