fbpx

Порошенко може скасувати перемир'я

Політика 06:25, 25.06, 2014

Президент Петро Порошенко віддав українським військовим наказ без жодних коливань відкривати вогонь у відповідь на напади терористів.

Про це повідомила прес-служба глави держави за підсумками зустрічі Порошенка з керівниками силових структур, яка відбулася увечері 24 червня.

У президента нагадали, що "24 червня бойовики, всупереч власним обіцянкам дотримуватися режиму припинення вогню, даним у Донецьку на зустрічі з представниками Тристоронньої контактної групи, збили гелікоптер Збройних Сил України і спричинили смерть дев’яти людей".

З моменту оголошення мирного плану президента терористи 35 разів відкривали вогонь по українським військовим, додали у прес-службі.

Глава держави не виключає, що режим припинення вогню може бути скасований достроково, зважаючи на постійне його порушення контрольованими ззовні бойовиками.

Президент сподівається на проведення 25 червня чотиристоронньої телефонної конференції за участі канцлера Німеччини Ангели Меркель, президента Франції Франсуа Олланда та президента Росії Володимира Путіна.

Порошенко розраховує, що наслідком цієї розмови стануть практичні кроки Росії із забезпечення роззброєння та відкликання найманців з території України, а також запровадження надійного режиму безпеки на кордоні.

Як відомо, у вівторок під Слов'янськом біля гори Карачун терористи збили український військовий вертоліт Мі-8. 9 осіб загинули.

В п'ятницю Порошенко віддав наказ про припинення вогню на тиждень всіма підрозділами Збройних сил, Національної гвардії та Прикордонної служби.

"Українська армія припиняє вогонь! Але це не означає, що ми не дамо відсіч у випадку агресії щодо наших військових, ми робитимемо все для захисту території нашої держави", – заявив він.

Речник АТО Владислав Селезньов уточнив, що Порошенко поставив завдання припинити ведення вогню з 22-ї години 20 червня до 10 години 27 червня.

У понеділок після переговорів за участі представника України, Росії та терористичних організацій "ЛНР" та "ДНР" бойовики заявили, що погоджуються на перемир'я до 27 червня.

Раніше уповноважений президента з мирного врегулювання ситуації в Донецькій та Луганській областях Ірина Геращенко повідомляла, що представники терористичних організацій "Донецька народна республіка" та "Луганська народна республіка" не будуть допущені до "круглого столу" переговорів, ініційованого Порошенком.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: