fbpx

Порошенко: Ми виконуємо Мінські домовленості та нарощуємо бойовий потенціал ЗСУ

Політика 21:20, 12.03, 2015

Президент України Петро Порошенко під час засідання РНБО наголосив на двох важливих в Україні процесах: виконання вимог Мінського меморандуму та нарощування бойового потенціалу Збройних сил країни.

Про це повідомляє офіційний сайт глави держави, передає Еспресо.TV.

Президент Петро Порошенко наголошує, що Україна неухильно виконує Мінські домовленості.

"Хочу підкреслити, що Україна неухильно дотримується всіх взятих на себе зобов'язань – ми припинили вогонь", – заявив глава держави під час засідання Ради національної безпеки і оборони.

Однак, підкреслив Петро Порошенко, українські військовослужбовці мають можливість оборонятися і у разі потреби завдають удару у відповідь на агресію.

"Припинення вогню не означає, що ми не відкриваємо вогонь у відповідь. Відповідні накази, права і повноваження у українських частин і підрозділів є, і їм є чим захищатися", – наголосив президент.

Водночас глава держави зауважив, що паралельно із виконанням домовленостей Україна посилює свої позиції, нарощує обороноздатність.

"Ми ведемо два паралельних процеси: процес перший – ми неухильно виконуємо вимоги Мінського меморандуму. Процес другий – ми активно і рішуче нарощуємо бойовий потенціал наших Збройних сил", – заявив Петро Порошенко.

Президент поінформував присутніх членів РНБО про результати переговорів з партнерами України щодо допомоги у відновленні боєздатності, зокрема, про рішення США надати Україні нелетальну допомогу у галузі безпеки.

"Ми будемо озброєні тактичними безпілотниками, додатково постачають станції радіоелектронної та контрбатарейної боротьби. Зараз відновлено тренування та підготовка українських військових, в тому числі із залученням наших партнерів з декількох країн НАТО", – відзначив він.

Глава держави також повідомив про затвердження ним плану будівництва фортифікаційних споруд. Узгоджений порядок будівництва з відповідним визначенням підрядників та відповідальних в обласних державних адміністраціях, які відповідають за кожну ділянку на лінії зіткнення і фінансування цих робіт.

Петро Порошенко також нагадав, що, згідно з домовленостями, після завершення відведення важкої техніки мають бути звільнені всі заручники.

"Через вісім днів, коли закінчується термін відведення техніки, протягом чотирьох днів мають бути звільнені всі заручники, які незаконно утримуються бойовиками", – наголосив глава держави.

"Наша позиція, і тут Україну підтримують всі наші партнери – і США, і Євросоюз, ми наголошуємо і наполягаємо на тому, щоб були звільнені і заручники, які незаконно утримуються в Російській Федерації. Йдеться про Сенцова, Савченко і інших представників України", – заявив Петро Порошенко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: