fbpx

Порошенко підписав медреформу Супрун і сільську медицину

Суспільство 16:44, 28.12, 2017

Президент України Петро Порошенко підписав закон про державні фінансові гарантії медичного обслуговування та про підвищення якості медичного обслуговування у сільській місцевості.

"Підписавши Закон про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення, я підтримую необхідність реформи сфери охорони здоров’я, важливість дотримання права кожного громадянина на якісну медичну допомогу", – написав президент на сторінці у Twitter. 

Закон "Про підвищення доступності та якості медичного обслуговування у сільській місцевості" Порошенко підписав під час робочої поїздки до Одеської області. Він наголосив, що цей закон впроваджує інноваційні методи медичного обслуговування у селах, пише ТСН.

"Казали, мрійник, нічого не буде. А вже і гроші є, які було конфісковано у Януковича, який їх вкрав у народу України. Це чесно. І ці гроші мають працювати на людей", – сказав президент. 

Він додав, що неможливо посадити професора у кожне село, однак можна привезти планшети, здійснити переобладнання діагностичних засобів, забезпечити програмування.

За цим законом, у селах впроваджується спеціальна методика телемедицини. Також медпрацівників збираються заохочувати житлом, службовим транспортом, можливістю підвищувати кваліфікацію. 

"Зокрема, для наближення якісного медичного обслуговування населення передбачено: укомплектування закладів охорони здоров’я необхідним обладнанням і стартовим набором ліків для надання первинної медичної допомоги; розвиток матеріально-технічної бази для медичного обслуговування; впровадження сучасних технологій з медичного обслуговування, зокрема з використанням телемедицини для здійснення фахового консультування лікарем за місцем проживання людини", – йдеться в описі рішення. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: