fbpx

Порошенко підписав закон про зміну назви УПЦ МП

Культура 18:59, 22.12, 2018

Президент запевнив, що жодного обмеження конституційних прав громадян не буде.

Президент України підписав закон, яким передбачається перейменування Української православної церкви Московського патріархату на Російську православну церкву в Україні.

Про це повідомили у прес-службі Глави держави, пише ТСН.

"Люди мають конституційне право вільного вибору віросповідання. Зазначені зміни до закону створюють кращі умови для реалізації такого права для тих, хто вирішуватиме, до якої ж православної юрисдикції належати… Чи то до новоствореної автокефальної Православної Церкви України, чи то до тієї церкви, яка наполягає на збереженні свого зв’язку і залежності від РПЦ",  заявив Порошенко, підписуючи закон.

За словами президента, зміни до закону дотримуються принципу свободи віросповідання і рівності всіх конфесій, жодного обмеження конституційних прав громадян не буде.

"Вибір легше робити, коли всі речі названо своїми іменами, коли є достатньо відомостей для того, щоб його добровільно ухвалити. Реалізація закону дасть громадянам усю повноту інформації",  резюмував він.

Зазначимо, відповідно до цього документа, релігійна організація, центр управління якої розташований в країні-агресорі, мусить у своїй назві повністю відтворити статутну назву організації, до якої належить. Також можливе додавання слів "в Україні" або ж зазначення свого місця в структурі цієї релігійної організації. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: