fbpx

Порошенко підписав закони про "євробляхи"

Суспільство 09:17, 23.11, 2018

Президент підписав закони №8487 та №8488, які легалізують ввезені з порушенням митного та податкового законодавства автомобілі з європейськими номерами.

Про це повідомляється у Facebook Петра Порошенка, пише УП.

"Всі кошти від цього, від першої й до останньої гривні, підуть до Пенсійного фонду на покриття його дефіциту, на індексації пенсій, на виплати в першу чергу тим, хто отримує мінімальну пенсію. Це чітко й недвозначно передбачено законом", – заявив президент.

За його словами, "це – непростий компроміс між державою та фактичними власниками авто, між тими, хто вже прийняв як даність неминучість податків, і тими, хто лише отримав шанс стати сумлінним платником податків".

"І от щоби останні не мали жодного сумніву, що їхні гроші ідуть на добру справу, їх і вирішили в цільовий спосіб направити на допомогу пенсіонерам", – вважає Порошенко.

"Від Пенсійного фонду вимагатиму регулярно звітувати про обсяги коштів, отриманих від легалізації авто", – запевнив він.

Як повідомляв КУРС, 20 листопада в Івано-Франківську десятки машин на іноземній реєстрації заповнили площу перед ОДА. Власники "євроблях" вийшли на протест з вимогами знизити вартість розмитнення. Пікетувальники домагалися від голови ОДА звернення до Президента з вимогою ветувати проголосовані Верховною Радою закони.

Подібні акції в цей час відбуваються в інших містах країни. У семи областях були заблоковані дороги державного значення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: