fbpx

Порошенко після інавгурації обіцяє представити план врегулювання ситуації в Україні

Політика 17:00, 04.06, 2014

Новообраний Президент Петро Порошенко готовий незабаром після інавгурації оприлюднити план мирного врегулювання ситуації на Сході України. Про це він заявив у Варшаві після зустрічі з президентом США Бараком Обамою.

«Ми вважаємо, що наступні кілька днів будуть дуже важливими, визначальними для української історії, а саме – для її перспективи», – цитує Порошенка сайт Білого дому, передає Радіо Свобода.
Він також подякував США за підтримку України під час кризи, зокрема – в реформуванні енергетичного сектору. Петро Порошенко додав, що Україна, як і ЄС і США, не сприймає анексію Криму Росією, вважає півострів своєю територією і вимагає виведення звідти іноземних військ.   
Новообраний глава держави також зазначив, що успішне реформування української економіки і реформи в країні загалом могли б підштовхнути Україну до перспективи членства в ЄС. «Модернізація країни, проведення реформ, створення сприятливого інвестиційного клімату, розбудова незалежної вугільної галузі, енергетична ефективність і диверсифікація допоможуть Україні отримати перспективу членства у ЄС у дуже близькому майбутньому», – додав Порошенко.
Раніше під час свого виступу на урочистостях у Варшаві президент США Барак Обама заявив, що країни Заходу мають підтримати Україну на її шляху до реформ і бути єдиними у тиску на Росію.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: