fbpx

Порошенко виступає за припинення вогню на Донбасі цього тижня

Політика 18:37, 16.06, 2014

Президент, відкриваючи засідання Ради національної безпеки і оборони України, запропонував обговорити деталі мирного плану.

Президент України Петро Порошенко розраховує, що бойові дії на сході країни буде припинено вже цього тижня, пише Дзеркало тижня.

"Пропонується обговорити деталі мирного плану президента, який повинен бути запропонований вже цього тижня. Крім того, згідно з тими рішеннями, які сьогодні прийме РНБО, буде запропоновано припинення вогню і початку реалізації мирного плану президента", – сказав він, відкриваючи засідання Ради національної безпеки і оборони України у понеділок, 16 червня.

Президент висловив надію, що це вдасться зробити вже цього тижня.

Також він заявив про намір відновити контроль на українсько-російському кордоні цього тижня.

"Ми рішучими діями цього тижня збираємося відновити безпеку на державному кордоні. Я сподіваюся, що нам вдасться це зробити в повному обсязі", – сказав президент.

За словами Порошенка, ситуація на кордоні є єдиним стримуючим фактором для припинення вогню на сході України.

"Як тільки кордон буде закрито, ми одразу ж можемо проголошувати припинення вогню. Оголошувати припинення вогню на відкритому кордоні є безвідповідальним у ситуації, яка склалася у Донецьку і Луганську", – сказав президент.

Він запевнив, що на сьогоднішній день рівень боєздатності та рішучості Збройних сил, прикордонників і Нацгвардії дає підстави для оптимізму у вирішенні цієї проблеми.

Порошенко також поінформував, що питання повернення контролю над українським кордоном будуть обговорювати на засіданні РНБО, і підкреслив, що протягом останнього тижня відбулися позитивні зміни в цій ситуації.

"За останній тиждень досягнуто рішучі зміни у ситуації на цій ділянці кордону (кордон з РФ). На понад 250 км кордону повернуто контроль, встановлено блокпости", – повідомив президент України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: