fbpx

Порошенко з Епіфанієм привезли на Прикарпаття Томос. ФОТО. ВІДЕО

Політика 16:38, 18.02, 2019

Президент Петро Порошенко відвідав Манявський скит та взяв участь у подячному молебні за отримання Томосу про автокефалію Православної Церкви України.

Тисячі вірян зібралися у Манявському скиті, де Блаженійший Епіфаній та Петро Порошенко представили вірянам Томос про Автокефалію.

На подвір’ї Хресто-Воздвиженського монастиря в селищі Манява Митрополит Київський і Всієї України Епіфаній провів молебень, інформує прес-служба ОДА.

За словами Петра Порошенка, після отримання Томосу вже 320 парафій приєдналися до Православної Церкви України. П'ять з них – на Прикарпатті.

"Можу наголосити, що зараз за один місяць переходить більше парафій, ніж за попередні п’ять років. І дуже важливо, що ніхто нікого не примушує. Так чекала Москва, щоб у нас почала литися кров, щоб почалися штурми храмів, захоплення монастирів… Не дочекалися. Бо наша церква йде з вірою і любов'ю", – підкреслив Петро Порошенко.

Митрополит Київський і всієї України Епіфаній привітав усіх з нагодою зібратися у такому древньому місці, як Манявський скит та подякувати Господу за "ті милості, щедроти і благодіяння", які відбулися протягом останніх місяців.

Епіфаній подякував ієрархам, які долучалися і були сьогодні присутні на молебні та розбудовують на Прикарпатті єдину помісну українську православну церкву. 

"Але наших церковних зусиль, звичайно, не вистачало, тому сьогодні ми також вдячні Президенту України Петру Олексійовичу, який долучився до цих історичних подій, і завдяки нашим спільним зусиллям – церкви і держави – ми маємо довгоочікуваний документ, що носить назву Томос", – наголосив він. 

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!  

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: