fbpx

Порошенко зустрівся з Меркель

14:07, 23.08, 2014

Президент України Петро Порошенко провів зустріч з федеральним канцлером ФРН Ангелою Меркель, яка перебуває у Києві з одноденним робочим візитом.

Президент на початку зустрічі назвав символічним той факт, що візит федерального канцлера відбувається у День Державного Прапора України та напередодні Дня Незалежності. Петро Порошенко відзначив, що зараз Україна єдина, як ніколи, та проходить "дуже трагічний тест" у своїй історії, йдеться на офіційному сайті Президента.

Глава держави наголосив на тому, що, за останніми даними, рівень підтримки громадянами незалежності зараз навіть вищий, ніж у 1991 році, коли країна її здобула.

Петро Порошенко назвав Ангелу Меркель "добрим другом та сильним адвокатом України" та відзначив, що за останні 2 місяці вони спілкувалися більше 20 разів, і це дуже допомогло Україні захистити свої інтереси.

Глава  держави висловив подяку народу Німеччини за підтримку народу України у його прагненні миру та демократії.

В свою чергу, Ангела Меркель відзначила, що має намір в Києві обговорити питання підтримки Німеччиною України у складні для неї часи та "шлях до миру, яким ми маємо пройти". Канцлер подякувала Президенту за дружній прийом. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: