fbpx

Посол Канади в Україні зустрівся із франківськими патрульними. ФОТО

Суспільство 10:34, 17.08, 2017

Надзвичайний і Повноважний Посол Канади в Україні Роман Ващук відвідав Управління патрульної поліції у місті Івано-Франківську.

Роман Ващук оглянув умови, в яких працюють патрульні, поспілкувався з апаратом управління та патрульними, які працюють на лінії. 

"Я стараюсь не спілкуватись аж занадто часто з канадською поліцією. Останній раз питався, як кудись проїхати. Здається, їм якийсь чіп позитиву вклали в голову, і вони дуже доброзичливі. Але було, що припаркувався не там, де треба, приходжу – вже штраф стоїть на лобовому склі. Я йду в банк і чемно сплачую", – сказав на зустрічі з франківськими патрульними Посол. 

Роман Ващук поцікавився, що було б, якщо би він припаркувався не там, де треба, у Франківську, а потім, наприклад, хотів би втекти. Начальник патрульних Дмитро Міхалець пояснив, що йому могли б винести усне попередження або винести постанову, але патрульні мають застати водія, бо винести порушнику постанову треба особисто на місці. Посол приклав палець до голови і сказав, що це нерозумно.

Посол Канади в Україні відзначив дуже поважне число жінок у патрульній поліції і побажав, щоби ця тенденція надалі прогресувала. 

"Мені здається, що можливості канадських поліцейських ширші, ніж ваші, – звернувся до патрульних Посол, – також і через закони, і через ваш досвід авторитаризму в країні, який ми не проходили. Це інші вихідні позиції…"

Дмитро Міхалець повідомив, що франківські патрульні проходили тренінг у поліцейських з Канади. Посол зауважив, що в Канаді навчальна програма для поліцейських триває рік, а згодом протягом кар'єри патрульні ще регулярно проходять навчання. Начальник франківських патрульних відповів, що теперішнє тримісячне навчання планують змінити на піврічне із подальшими тренінгами впродовж служби. 

Посол відповів за запитання патрульних з приводу особливостей служби колег у Канаді і підсумував, що створення патрульної поліції в Україні – добра реформа для її громадян. 

 

 
 
 
 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: