fbpx

Потрібна не мобілізація, а контракти з бійцями на 10 тисяч гривень, – депутат облради

Суспільство 10:33, 14.07, 2015

Депутат Івано-Франківської обласної ради Юрій Романюк заявив, що шоста хвиля мобілізації не дасть очікуваного результату.

Депутат Юрій Романюк вважає, що українці просто зневірилися у здатності командування та керівників держави виконувати свої обов'язки. 

"Потрібно не виловлювати все, що попало, а набирати найкращих! – написав депутат на своїй сторінці в соцмережі.  Для цього потрібно всього-на-всього оголосити конкурс на контрактну службу 100 000 бійців та офіцерів для проходження бойових дій в АТО, з гарантованим щомісячним окладом від 10 000 грн для рядових, 12 000 – сержантів, 13-14 000 прапорщиків, 15 000  лейтенанту, 18 000  капітану, 19 000  майору, 20 000  підполковнику, 22 000  полковнику, + повний соціальний пакет, страхівка у 620 тисяч для вбитих, квартири, земельні ділянки, страхова гарантована медицина з повним комплектом протезування, пільгами дітям на освіту та вступ у ВНЗ, дитсадок, тощо… За кожний рік служби за контрактом додатково доплачувати рівно +10% окладу за вислугу. Від цього професіоналізм буде лише зростати! Бойовим досвідом не торгують, його плекають і примножують! Робити це повинна держава".

Натомість, на думку обранця, влада займається керуванням "потоків", розстановкою корумпованих кадрів на "блатні місця": "Укнафти", "Укртранснафти", "Укрнафтогазу", "Украгазвидобування", Припортові заводи, порти, митниці… Події в Мукачево  наслідок такої "політики".

Романюк вважає, українську професійну армію у 100 тисяч бійців можна створити за 3 місяці з чистого аркуша за однієї умови  політичної волі президента. А гроші знайдуться, якщо не красти, каже депутат. 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: