fbpx

"Поверніть нам Москву!" – Геращенко затролив знахабнілого Жириновського, який зателефонував Авакову

Політика 09:24, 07.08, 2014

Російський політик Володимир Жириновський подзвонив міністру внутрішніх справ Арсену Авакову, але міністр не став розмовляти з ним, а поручив це зробити своєму раднику Антону Геращенку.

Спочатку Володимир Вольфович розмовляв з автовідповідачем. Він поскаржився, що цілий день намагався зв'язатися з міністром, у тому числі мобільним телефоном, але ніхто не відповідає.

"Я хотів дати кілька порад, як уникнути найсуворіших наслідків від дій вашого уряду", – сказав він, поки радник міністра не включися у розмову, передає ТСН.

Коли розмова розпочалася, Жириновський запропонував приїхати до Москви, на що Геращенко відповів, що краще вони зустрінуться у суді, можливо, навіть у Гаазькому. Окрім того, Антон Геращенко сказав, що за Путіним та Жириновським плаче Нюрнберзький суд, бо вони розв'язали війну з Україною, анексували Крим і намагаються те саме зробити з Донбасом. 

"Але у вас це не вийде, оскільки український народ прозрів від вашої пропаганди. А зараз ми ще відключимо російські телеканали на Донбасі і народ прозріє остаточно", – сказав радник міністра. Геращенко також повідомив Жириновському, що відносно нього відкрито кримінальне провадження, в Україні він оголошений в розшук, більше того, міністерство внутрішніх справ буде добиватися, щоб одіозного політика не приймала жодна цивілізована країна. "Відпочивайте на Чукотці, на Камчатці і так далі", – сказав він.

Жириновський сказав, що він не веде ніякої війни, а війну розв'язав Київ. Окрім того, він повідомив, що вся південно-східна Україна – це Росія. Геращенко теж заговорив про "історичну справедливість".  "Хочу вам повідомити, що Україна простягається від Сяну до Дону, тому Ростов та Бєлгород входили в українські землі. Я вам пропоную роз'ясняти вашим колегам в Думі, що вони неправильно діють, суд врахує це як пом'якшувані обставини", – сказав він. Також Геращенко нагадав Жириновському, що в Росії багато своїх проблем і не треба ще лізти в Україну, бо ця війна поховає Росію, як війна в Афганістані поховала Радянський Союз.

Окрім того, співрозмовники торкнулися теми Криму. Російський політик сказав, що Крим – це "ісконно руская" територія, тому, на його думку, росіяни не анексували півострів, а повернули свою власність. Антон Геращенко нагадав, що Москву у 1147 році заснував київський князь Юрій Довгорукий. "Тож поверніть нам Москву!" – сказав Геращенко. Також радник міністра внутрішніх справ запропонував Жириновському приїхати до Києва. Той погодився, але побажав, щоб зустріч добре організували.

Сам Арсеній Аваков на своїй сторінці Facebook зауважив, що одіозний російський політик зателефонував після того, як Київський суд ухвалив рішення про його арешт. Міністр сказав, що попросив свого радника розширити політичний кругозір засновнику російської "шизополітики". Нагадаємо, Жириновському та Зюганову загрожує 10-річне ув'язнення в Україні. 
 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: