fbpx

Повінь на Прикарпатті: підтоплено більш як три тисячі домогосподарств, сотні будинків без газу й електрики

Суспільство 08:40, 21.05, 2019

Річки і потоки, які внаслідок сильних злив вчора, 20 травня, вийшли з берегів, пошкодили також мости і дороги у Богородчанському, Калуському, Надвірнянському, Галицькому й Долинському районах.

У Богородчанському районі серед найбільше потерпілих – село Бабче. Тут внаслідок підняття води в потоці Манявка пошкодився газопровід: без газопостачання залишилися 627 абононентів.

У Надвірнянському районі в селі Гвізд річка Лукавець Малий завдала шкоди газопроводу середнього тиску  від газопостачання відключено 453 абоненти та 3 комунальних підприємста. У селі Молодьків затоплено близько 500 домогосподарств, відключено електропостачання. У селищі Битків затоплено близько 300 домогосподарств. Проїзд до Биткова охороняється працівниками Надвірнянського відділу поліції у зв’язку із пошкодженням моста через річку Розсіч  зміщено залізо-бетонну плиту моста. Про’їзд автотранспорту через міст заборонений  за’їзд у Битків неможливий. У селі Пнів підтоплено орієнтовно 300 домогосподарств та адмінбудівлю сільської ради. У селі Пасічна підтоплено орієнтовно 100 домогосподарств.

Всього без елекропостачання внаслідок дощів по області залишилися 20 населених пунктів у Богородчанському, Тисменицькому, Косівському, Рогатинському і Тлумацькому районах. 

На допомогу мешканцям були залучені майже сотня рятувальників ДСНС в області, 20 одиниць техніки і 6 плавзасобів. Від стихії врятовано 35 осіб, з них 5 дітей; евакуйовано 25 осіб, з них 7 дітей; відбуксировано 10 автомобілів (з них 2 автобуси, в яких перебувало 14 осіб).

Управління з питань цивільного захисту повідомляє про підтоплення 3240 домогосподарств в області. 

У Калуші підтоплено промислові об’єкти ТОВ "Карпатнафтохім": рятувальники відкачують воду для недопущення аварійних ситуацій на виробництві. 

В Богородчанському, Калуському та Надвірнянському районах проведено позачергові засідання районних комісії ТЕБ та НС. 

Як повідомляв КУРС, у Калуші чоловіка, який 20 травня розчищав стічний канал до Млинівки, понесла бурхлива ріка – рятувальники станом на ранок, 21 травня, не знайшли потерпілого. 

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: