fbpx

"Поза простором": в Івано-Франківську проходить міжнародний форум представників місць впливу

Суспільство 11:50, 22.11, 2018

Сьогодні на базі інноваційного простору "Промприлад.Реновація" стартує українсько-німецький форум "Beyond Spaces" ("Поза простором"), на якому учасники з різних міст обміняються думками щодо місць впливу, поділяться історіями успіху та шляхами вирішення проблем.

Форум в Івано-Франківську триватиме три дні. Його метою є об’єднання людей з України та Німеччини. Усі учасники або залучені до роботи у відкритих просторах – коворкінгах чи місцях впливу, або планують створити їх у своїх містах.

До Форуму долучилися два десятка учасників з різних регіонів України (Івано-Франківська, Львова, Краматорська, Бердянська, Тернополя та Києва), а також з Гамбурга, Берліна та Південного Тіролю – німецькомовної провінції Італії.

"Дуже приємно бачити, що люди, які зацікавлені у цьому форумі, мають широкий спектр інтересів і віковий проміжок від 20 до 50 років", – зазначає модераторка форуму Анна Хвиль.

Окрім семінарів на такі теми як сталі комунікації та фінансування місць впливу, учасники матимуть можливість поділитися власним досвідом та ближче познайомитися з інноваційними проектами Івано-Франківська, такими як Промприлад.Реновація та Urban Space 100.

"Одна з цілей форуму – надати людям простір для рефлексій. Також те, що це міжнародна подія і наше місто вперше відвідають деякі люди з України та з Німеччини, які потім поширять знання про Івано-Франківськ та про його життя", – додає Анна Хвиль.

Організатори форуму – платформа "Wechange" (Берлін), агенція освітніх та культурних івентів "Інші" та ГО "Інша Освіта".

Координаторка платформи "Wechange" Енн Овербек сподівається на встановлення нових зв’язків в Україні, з якими у подальшому можна буде будувати співпрацю.

 

Довідково:

Wechange – це кооператив візіонерів, розробників програм та волонтерів, об’єднаних чіткою метою: активно підтримувати соціальні зміни, що плекають більш стале, соціально відповідальне та екологічне майбутнє. Онлайн-платформа Wechange надає можливість ефективної співпраці індивідуумам, ініціативам та організаціям, дозволяючи їм уникнути програмного забезпечення, яке не забезпечує належного рівня захисту даних. Також кооператив пропонує консультації та менторство на теми дигіталізації, нетворкінгу та сталості. Разом з місцевими партнерами Wechange працює над проектами в Україні та інших країнах Східної Європи з 2015 року.

Інша Освіта – це громадська організація, що займається менеджментом якості неформальної освіти задля зміцнення всього суспільства.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: