fbpx

Працівників Івано-Франківського театру ляльок хочуть перевести на контракт

Суспільство 07:13, 05.01, 2017

Сьогодні в Івано-Франківському академічному театрі ляльок відбудуться збори трудового колективу щодо переходу працівників на контрактну форму трудового договору. Театрали занепокоєні тим, що їх намагаються перевести на контракт.

Зокрема, на контрактну форму трудового договору (згідно із Законом України "Про театри") у театрі планують перевести художній та артистичний персонал. Окрім цього, директор Івано-Франківського академічного обласного театру ляльок видав Наказ про переведення на контракт одночасно адміністративного, господарського та технічного персоналу театру.

"Під тиском "добровільно-примусово" змушують адміністративний, господарський та технічний персонал підписати згоду на переведення на контракт, у зв'язку зі зміною істотних умов праці. Хоча зміни як такі навіть не пропонуються, жодних роз’яснень не надається ні директором, ні юристом театру. Єдина відповідь: "Не згоден? Звільнений", – йдеться у повідомленні працівника театру. – Профспілковий комітет у нас скасовано, але створено раду трудового колективу, яку очолив самже  директор".

У повідомленні також вказується, що працівники побоюються тиску зі сторони директора на працівників, а також хочуть з'ясувати, що означає "зміна істотних умов праці" у театрі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: