fbpx

Працівників "Карпатнафтохім" та "Нафтохімік Прикарпаття" переведуть на режим неповної зайнятості

Економіка 10:02, 11.07, 2014

Під час засідання постійно діючої робочої групи обласної тристоронньої соціально-економічної ради під головуванням заступника директора департаменту соціальної політики облдержадміністрації Ярослави Ульванської учасники вирішували подальшу долю провідних підприємств хімічної галузі Івано-Франківщини: "Карпатнафтохіму" та "Нафтохіміка Прикарпаття"

Ініціювала таку зустріч обласна рада працівників хімічних та нафтохімічних галузей, повідомляє ОДТРК "Карпати"

На сьогоднішній день продовжують простоювати виробничі потужності найбільших бюджетоутворюючих підприємств промислового комплексу області. Щоб уникнути масового звільнення працівників, профкоми дійшли згоди з роботодавцями про перевід працівників на режим неповної зайнятості. До колективних договорів внесли доповнення та навіть підвищили рівень соціального захисту певної категорії працівників при звільненні з роботи. Але такі тимчасові заходи не вирішують питання продуктивної зайнятості людей.

Учасники засідання зазначили, що завдяки контролю та зверненням депутатів всіх рівнів від Прикарпаття заводи не закриваються і на цей час там ще працюють люди. Окрім цього, провели консультації щодо пошуку шляхів виходу з кризи провідних підприємств хімічної галузі та наголосили, що потрібна чітка політична воля керівництва держави для вирішення цього питання. Тому й вирішили направити звернення до Кабінету Міністрів України, в якому висловлені думки соціальних партнерів щодо створення відповідних умов, які забезпечать роботу нафтохімічних підприємств Калуша і Надвірної.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: