fbpx

Працівники франківського спиртоб'єднання пікетували суд – вимагають зупинити ліквідацію підприємства

Суспільство 11:13, 03.05, 2017

Працівники Івано-Франківського обласного державного об'єднання спиртової та лікеро-горілчаної промисловості влаштували пікет з вимогою призупинити дію постанови суду про визнання підприємства банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури.

Сьогодні працівники Івано-Франківського обласного спиртоб'єднання вийшли з пікектом до обласного господарського суду, який виніс постанову про ліквідацію підприємства. 

"Ми звідси не підемо, поки суддя не прийме постанову про скасування свого рішення", – висловила думку п'яти десятків працівників спиртзаводу Наталія Стефанюк.

На підприємстві працюють близько 200 франківців, і для них банкрутство та ліквідація підприємства означає в першу чергу втрату роботи. Наразі частину працівників уже звільнили. 

"Профспілковий комітет вийшов за межі своїх повноважень, прийнявши рішення про ліквідацію підприємства,  пояснила юрист підприємства Зінаїда Гаргат. – Профком вчинив самоуправні дії  прийняв рішення без загальних зборів працівників підприємства. Ми зробили правильно  визнали той протокол недійсним, розпустили профком. Будемо порушувати питання про притягнення його учасників до кримінальної відповідальності за самоуправство". 

"Це була постанова вашого ліквідаційного комітету з приводу банкрутства підприємства", – відмахнувся суддя Володимир Булка, що розглядав справу і виніс постанову про ліквідацію. Протестувальники зупинили його при вході до суду і висловили свої наміри: "Як ви можете незаконно приймати такі решення?! Ми прийшли сюди, щоби суд призупинив постанову про ліквідацію підприємства…"

1

Протестувальники подали голові господарського суду відповідне клопотання.

Аналогічне звернення "про призупинення дії постанови суду" працівники підприємства подали в обласну прокуратуру. Та мали намір після пікету суду занести голові Івано-Франківської ОДА Олегові Гончаруку  "щоби донести до нього інформацію про ті знущання, які ми терпимо на підприємстві роками". На підприємстві з грудня 2016 року немає керівника, зазначили працівники. Завод вже тривалий час не сплачує податки, а працівники від вересня минулого року не отримують заробітньої плати.

Звернення підписали 105 працівників спритзаводу. 

Під час протесту суддя Булка запросив представників пікетувальників до свого кабінету, де вручив їм ухвалу суду. "Суд вважає за доцільне зупинити провадження у даній справі до повернення матеріалів справи і суду апеляційної інстанції", – йдеться в документі, датованому сьогоднішнім днем, 3 травня. 

Як з'ясувалося, до Львівського апеляційного суду 24 квітня звернувся головний розпорядник майна Івано-Франківського державного спиртоб'єднання  Міністерство АПК, оскільки постанова Івано-Франківського обласного господарського суду була винесена з порушенням. Рішення про банкрутство державного підприємства прийняли без участі головного органу управління майном. 

Постанову обласного господарського суду про банкуртство і ліквідацію Івано-Франківського спиртоб'єднання 21 квітня оскаржила також обласна прокуратура. 

Процедура банкуртства Івано-Франківського обласного спиртоб'єднання була розпочата за вимогою кредитора ДП "Підгайчиківський спиртзавод". 10 квітня за постановою господарського суду боржника визнали банкрутом, почали ліквідаційну процедуру та призначили арбітражного керуючого Седлецького О. В. 

Обласний господарський суд має поновити провадження у справі після винесення рішення Львівським апеляційним судом. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: