fbpx

Франківського депутата-"свободівця" звинуватили у незаконному придбанні землі. ДОКУМЕНТ

Суспільство 13:40, 23.11, 2016

За фактом придбання депутатом Івано-Франківської міської ради Романом Харуком земельної ділянки слідчий відділ Івано-Франківського ГУ НП України проводить досудове розслідування.

За зверненням представників громадськості міста Івано-Франківськ та активістів Всеукраїнського руху проти політичної корупції "Під контролем" до ГПУ прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактом придбання депутатом Івано-Франківської міської ради від ВО "Свобода" Романом Харуком земельної ділянки на аукціоні, який навіть не оголошувався (ч. 1 ст. 364 КК України – зловживання владою або службовим становищем).

Роман Харук придбав земельну ділянку на аукціоні, який начебто проводився 16 квітня 2015 р. Попереднього оголошення про проведення торгів на офіційному сайті не було. Цього, згідно із законодавством, достатньо, аби вважати результати торгів недійсними. 

"Окрім того, депутат від політичної партії ВО "Свобода" сам голосував "за" зміну цільового призначення ділянки, яка є його приватною власністю, тобто діяв в умовах реального конфлікту інтересів, чим теж порушив закон", – повідомили активісти руху "Під контролем".

Так, на сесії Івано-Франківської міської ради 8 липня 2016 року затверджувався відкоригований план території в межах вулиць Калуське шосе – Горбачевського – Ціолковського, за яким цільове призначення земельної ділянки Харука сесія затвердила як "для будівництва та обслуговування будівель торгівлі".

Досудове розслідування проводиться слідчим СВ Івано-Франківського ГУНП в області. 

1

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: