fbpx

Правоохоронці завадили бандитським розбіркам в Долині – вилучили арсенал зброї

Суспільство 16:00, 09.08, 2017

Поліція отримала інформацію про те, що 8 серпня в місто Долина Івано-Франківської області мають прибути невідомі особи зі Львівщини для з’ясування між собою стосунків, на так звані "розбірки" з місцевими жителями. Проте цій зустрічі завадили правоохоронці.

Увечері в с. Новичка Долинського району, поблизу автозаправної станції, було викрито та затримано групу із восьми осіб, до якої входили жителі Долини та району, а також мешканці Рожнятівського району, міста Болехів та сіл Болехівської міської ради, повідомили в обласному управлінні Нацполіції.

При обшуку в автомобілі жителя Рожнятівського району знайшли мисливський карабін "ФОРТ 201", з патроном, а в пристебнутому до нього магазині 29 патронів, газовий пістолет ERMA 459 з магазином, спорядженим 7 патронами. В автівці жителя Болехівщини виявлено пістолет Фенікс-Р для стрільби травмуючими (резиновими) кулями, а в легковику жителя Долини знайшли гладкоствольну мисливську рушницю "ИЖ", розкладену в чохлі.

В іншій автівці знайшли револьвер CAL, в барабані якого було 9 патронів, пістолет RONM R з магазином з 7 патронами та ніж з пластмасовою ручкою. Поки що не встановлено, кому належить ця зброя. 

При огляді місця події правоохоронці знайшли гранату із запалом РГД 5 та гранату із запалом Ф1, 84 набої різного калібру, з магазини ПМ, 1 магазин АК, споряджені патронами, та ніж. 

Предмети, знайдені на місці події, належать 48-річному жителю одного із сіл Долинського району, який викинув їх при затриманні працівниками "КОРДу" (корпусу оперативно-раптової дії) ГУНП в Івано-Франківській області. Його затримано в порядку ст. 208 КПК України.

Окрім того, сьогодні на світанку під час додаткового проведення огляду місця події неподалік від місця, де затримували вищевказаних осіб, виявлено пістолет ПМ зі стертим номером, який належить 43-річному жителю Долини.

За цим фатом розпочато досудове розслідування за ознаками злочину, передбаченого ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Проводиться слідство.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: