fbpx

Правила для всіх одні: у Франківську муніципальна інспекція складає приписи за незаконні вивіски. ВІДЕО

Суспільство 15:15, 24.04, 2019

Муніципальна інспекція з благоустрою вкотре взялася перевіряти вивіски і рекламу в Івано-Франківську.

За словами інспекторів, нині у їхньому полі зору – практично всі вулиці середмістя, йдеться в сюжеті "Каналу 402".

Так, за словами інспекторів, минулого тижня склали близько 60 приписів за невідповідну рекламу. Ще понад 30 приписів – за неналежні вивіски. До останніх є чіткі норми, прописані у правилах благоустрою. Зокрема, ці об'єкти не повинні перевищувати площу в 1 м².

Втім, мерії не подобається, як саме інспектори працюють з підприємцями. Мовляв, зауваження вони роблять, а не вказують на те, якими повинні бути вивіски. 

За словами міського голови Руслана Марцінківа, подібні нарікання від представників бізнесу чує під час кожної зустрічі. Він порекомендував муніципальним інспекторам разом із приписом вручати підприємцям інформаційні буклети щодо зовнішньої реклами.

В Муніпипальній інспекції запевнили, що готові йти на поступки бізнесменам. До прикладу, давати їм більше часу на заміну вивісок. 

"Інспектори описують всі незаконні вивіски і реклами. Йдуть з дверей до дверей, не пропускаючи жоден магазин. І ми наголошуємо на тому, що правила для всіх одні! Я дуже прошу всіх підприємців не сподіватися, що когось не помітять чи пропустять, що можна буде вирішити питання і подзвонити. Я дуже прошу не робити цього!" – звернувся керівник Муніципальної інспекції з благоустрою Мирослав Федорків.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: