fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Правила розміщення реклами у Франківську розроблятимуть на основі київських норм

Правила розміщення реклами у Франківську розроблятимуть на основі київських норм

08:13, 31.05, 2017

В Івано-Франківську відбулося перше засідання робочої групи з підготовки змін до Порядку розміщення зовнішньої реклами в місті.

За словами заступниці директора департаменту містобудування, архітектури та культурної спадщини Світлани Лосюк, зміни проводилися згідно з київськими правилами розміщення реклами. Відтак остаточний проект повинні затвердити на сесії восени, інформує Бліц-Інфо.
"До цього часу у Києві були зовсім нечіткі правила, однак останні, що були затверджені, в дечому підходять і нам. Тож ми розробили наші правила на основі їхніх пунктів", – пояснила Лосюк.
Натомість представник департаменту додав, що чиновники переглянули, скільки змін потрібно внести, і вирішили написати нові правила. 
Наразі члени комісії отримали тільки пропозиції, що хочуть внести до положення. Відтак наступне засідання повинне відбутися, як тільки всі учасники вивчать пропозиції.
 
 
Як відомо, у місті діє мораторій на розміщення об’єктів зовнішньої реклами. Зокрема, рішенням виконкому від липня 2015 року зупинено видачу дозволів на розміщення нових об’єктів зовнішньої реклами: біл-борд, сіті-лайт, бек-лайт, скролл, лайт-бокс на електроопорі, пілон, пілар, електронний екран. Через це підприємці розміщують рекламу на фасадах будівель та споруд, а питання розташування рекламних конструкцій на фасадах є неврегульованими.
Нагадаємо, потреба внести зміни в чинний порядок виникла через те, що в Івано-Франківську створили інспекцію благоустрою, а для її ефективної роботи необхідно вирішти питання в частині проведення демонтажу рекламних конструкцій.
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: