fbpx

"Правий сектор" звинуватив прикарпатського журналіста у співпраці з сепаратистами

Суспільство 15:05, 16.12, 2014

Прикарпатський "Правий сектор" вимагає у начальників прикарпатського УМВС, УСБУ та прокуратури провести розслідування за підозрою причетності івано-франківського журналіста Руслана Коцаби до співпраці з терористично-злочинними організаціями.

Відповідне звернення поширила прес-служба "Правого сектору".

Звернення адресується начальнику УМВС в Івано-Франківській області Миколі Семенишину, голові УСБУ в Івано-Франківській області Миколі Найдичу, прокурору Івано-Франківської області Ігорю Настасяку.

Нині на території сходу України проходять воєнні дії: при підтримці російських спецслужб, російських військових і найманців та забезпеченні зброєю Російської Федерації, діють сепаратистські утворення, що несуть загрозу територіальній цілісності та суверенітету України – т. зв. "самопроголошені республіки ЛНР та ДНР".

На підставі викладеного висловлюємо підозру у співпраці з цими терористично-злочинними організаціями скандально відомого журналіста з м. Івано-Франківська – Руслана Коцаби. В червні місяці, в період, коли сепаратисти на території Луганської та Донецької області брали в полон українських журналістів, Руслан Коцаба отримав "акредитацію" від т. зв. ЛНР. Крім того, він, надаючи коментар російському телеканалу "Росія-24", за оцінкою громадськості, висловлював тези, спрямовані на ослаблення бойового духу українського війська та підрив обороноздатності України.

Остання подія, яка викликала обурення громадськості, – це т. зв. "телеміст між ЛНР та Івано-Франківськом". Ініціатива щодо організації цього "телемосту" належить ГО "Суспільний діалог", головою якої є Світлана Іванова. Учасником цього "телемосту" виявився також Руслан Коцаба. Такими діями та висловлюваннями в ЗМІ Русланом Коцабою та учасниками "телемосту" відбувається спроба легітимізувати антидержавне утворення під назвою ЛНР-ДНР.

На підставі викладеного звертаємося до Вас – провести розслідування за підозрою причетності вказаних осіб до порушення суверенітету і територіальної цілісності України, надати правову оцінку їхнім діям та вжити заходів, відповідно до чинного законодавства.

Звернення підписав голова Ради ГО "Правий сектор – Прикарпаття" А. Подільський

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: