fbpx

"Правий сектор" виступає проти призначення "царя Тячівщини" прокурором Івано-Франківської області

Суспільство 11:11, 29.06, 2015

"Правий сектор" Прикарпаття вимагає у генпорокурора Віктора Шокіна не призначати прокурором області закарпатця Владислава Братюка.

Про це йдеться у відкритій заяві з приводу призначення прокурором Івано-Франківської області В. Братюка, яку ПС оприлюднив напередодні.

ПС стверджує, що Генеральний прокурор України вже затвердив нове призначення відповідним наказом.

"Підступно і підкилимно, ігноруючи цінності Майдану, таємно від громади області, а отже, зневажаючи жертви Революції гідності та воєнні події на сході України, чинний режим закріплюється сумнівними кадровими призначеннями", – йдеться у заяві.

На переконання ПС, минуле "царя Тячівщини" рясніє порушеннями, серед яких хабарництво, отримання "в подарунок" дорогого будинку, скоєння ДТП у стані алкогольного сп’яніння, у якій потерпіла дівчина, причетність до замаху на вбивство, вимагання грошей на підставі незаконних порушень кримінальних справ, покривання злочинців, керування будівництвом вілли Пшонки на Закарпатті, а також перебування на керівній посаді в прокуратурі в часи режиму Януковича.

"Чим керувався генпрокурор В. Шокін, призначаючи В. Братюка на посаду прокурора? Хто курує питання призначення посадовця в області? Чому представники "оновленої" влади не ставлять до відома громаду в питанні призначення місцевого прокуратора? Чи, знову ж таки, бракує в нашому регіоні людини, гідної зайняти дану посаду? Чи звільнення попереднього прокурора І. Настасяка, з доброго слова М. Саакашвілі, не стимулює "наступників" замислитись про їх участь? Де реакція нашого "губернатора" та представницької влади? Адже чого доброго може очікувати громада Івано-Франківщини від цього корумпованого зайди?!!" – запитує ПС.

"Правий сектор" висловлює обурення та вимагає скасувати наказ про це призначення. Зазначимо, що на офіційному сайті Генеральної прокуратури України на сьогодні відомості про нове призначення відсутні. 

ПС закликає не провокувати громадськість до повторення "чистого четверга" та висловлює сподівання на підтримку голови Одеської ОДА щодо призначення Владислава Братюка новим прокурором Івано-Франківської області.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: