fbpx

Представник США в ООН: Російські миротворці – це оксюморон

06:45, 09.08, 2014

Росія не повинна намагатися самостійно надавати "гуманітарну допомогу" підконтрольним терористам регіонам України, тим більше під прикриттям "миротворчих військ". Про це заявила на засіданні Радбезу ООН представник США Саманта Пауер.

За її словами, проблемна "гуманітарна ситуація повинна вирішуватися, але не тими, хто привів до неї", передає Українська правда.

У цьому зв'язку вона привітала організацію Україною гуманітарних коридорів.

"Росія запропонувала створити гуманітарний коридор, щоб допомагати страждаючому населенню. Однак Україні гуманітарна допомога має надаватися міжнародними організаціями. З урахуванням того, що Україна дає можливість робити це, то немає обгрунтування, щоб Росія вимагала дати їй можливість надавати таку допомогу самостійно", – заявила Пауер.

"І не можна допускати, щоб під прикриттям гуманітарної допомоги туди проникали сили, які фактично насильно захоплювали б територію. Нещодавно російські "миротворці" були туди направлені. Це – оксюморон", – додала вона.

Пауер закликала Росію припинити надавати бойовикам зброю.

"Росія заявляє, що прагне до миру, але продовжує підтримку сепаратистів. Ми бачимо, який мир був принесений в Крим після окупації і анексії: придушується свобода слова, переслідуються меншини", – нагадала представник США.

"Росія намагається приховати політичну кризу, експортовану з Москви, під виглядом гуманітарної кризи", – додала вона.

Пауер нагадала, що БМП, ПЗРК, артилерійські установки і танки досі поставляються з РФ терористам.

"Що нас ще більше жахає, що Росія подвоїла підтримку сепаратистам після того, як збили пасажирський лайнер", – обурилася представник США.

Вона також нагадала, що подібні слова виправдання Росія використовувала 8 років тому, коли напала на Грузію.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: