fbpx

Представники місії ОБСЄ зустрілися із керівництвом Тисменицького району

Суспільство 15:41, 20.05, 2015

У Тисмениці відбулася зустріч голови райдержадміністрації Івана Семанюка із представниками спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні.

Під час  розмови із іноземними гостями обговорено ситуацію в Україні загалом та на Сході зокрема. Представники міжнародної організації цікавилися питаннями, які входять до сфери діяльності місії. Зокрема, чи не порушуються права національних меншин та релігійних спільнот, які діють на території Тисменицького району. Значну увагу приділили темі тривалого військового конфлікту та його наслідків, а саме: скільки зареєстровано на території району осіб, які переселилися із тимчасово окупованих територій у Донецькій та Луганській областях, умови їх проживання та працевлаштування. Крім того, під час діалогу йшлося про економічну ситуацію та інвестиційний клімат Тисмениччини.

У свою чергу, Іван Семанюк розповів про практику міжнародного співробітництва у Тисменицькому районі, зокрема про українсько-нідерландське спільне підприємство, яке здійснює діяльність на території району, та співпрацю із польською ґміною Стшельце Опольскє, з якою у 2002 році підписано офіційну угоду. В її рамках щорічно відбуваються зустрічі представників влади та різних сфер діяльності, обмін досвідом, обговорення ідей та проектів.

Голова Тисменицької РДА акцентував увагу на інвестиційній привабливості району та підтримці підприємництва.

Разом з тим, Марк Кіршбаум зі Швейцарії та Драґан Ґаґовіч із Чорногорії розповіли про мету зустрічі, основні аспекти діяльності місії ОБСЄ, головні завдання та роль представників міжнародної організації.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: