fbpx

Прес-служба Бахматюка спростовує інформацію НБУ про розмір позову до бізнесмена

Суспільство 10:42, 19.05, 2016

Поширена Національним банком України інформація про накладення арешту на майно бенефіціара банку "Фінансова ініціатива" Олега Бахматюка на суму в 4 млрд грн не відповідає дійсності.

Про це заявляє прес-служба бізнесмена, який також є мажоритарієм найбільшого за розмірами земельного банку агрохолдингу країни "Укрлендфармінг", передає Інтерфакс.

"Сума позову, щодо якого було винесено постанову про забезпечення в суді першої інстанції Печерського районного суду в Києві, становить 135 млн 863 тис. 13 грн 70 коп. Дану постанову вважаємо незаконною і будемо оскаржувати її в суді", – йдеться в коментарі прес-служби.

Як писав КУРС, вчора прес-служба Нацбанку повідомила, що Печерський районний суд Києва 12 травня 2016 року задовольнив заяву Національного банку України та наклав арешт на все рухоме і нерухоме майно, що належить Олегу Бахматюку.

Підставою для такого рішення став позов Нацбанку про стягнення заборгованості за наданим банку "Фінансова ініціатива" в 2014 році стабілізаційним кредитом на 4 млрд грн. В якості застави було прийнято майно та майнові права юридичних осіб, Бахматюк виступив фінансовим поручителем за кредитами.

Нагадаємо, 23 червня 2015 року НБУ відніс банк "Фінансова ініціатива" до неплатоспроможних.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: