fbpx

Президент МАУ розповів, яким буде хаб у франківському аеропорту

Суспільство 12:42, 30.11, 2015

Президент авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" (МАУ) Юрій Мірошников розкрив подробиці створення регіонального хабу в аеропорту Івано-Франківська, створення якого раніше анонсував глава наглядової ради МАУ Арон Майберг.

"Коли ми говоримо про Івано-Франківськ, розуміємо створення не чисто авіаційного, а інтермодального хаба, який передбачає розвиток усієї транспортної інфраструктури: і авіаційної, і залізничної, і автодорожньої. Івано-Франківськ має гарне географічне положення – краще, ніж Львів, в західному регіоні. Однак географія  це добре, але далеко не все. Зрозуміло, що ми навряд чи будемо стикувати в Івано-Франківську рейси Нью-Йорк  Івано-Франківськ та Івано-Франківськ  Пекін. Будуть інші стикування на ближчі напрямки, а головне  наземне підвезення з усіх боків регіону. Й інтенсивна маршрутна мережа на Київ ",  розповів Мірошников в інтерв'ю УНІАН, пише ЦТС.

При цьому він додав, що МАУ не піде з аеропорту Львова, оскільки це популярне місто і пасажиропотік туди є, хоч місцевий аеропорт і "завеликий" для сьогоднішнього попиту.

Мірошников підкреслив, що які б плани у перевізника не з'являлися, реально, окрім аеропорту Бориспіль, повномасштабних авіаційних хабів в країні немає і не з'явиться в найближчому майбутньому через низький попит на перевезення і слабкий розвиток ринку. За словами Мірошникова, "в більшості країн світу літають 15-20% населення, у нас лише 5%".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: