fbpx

Президент підписав указ про демобілізацію військовиків "шостої хвилі"

Суспільство 15:42, 26.09, 2016

До кінця жовтня до своїх домівок та родин повернуться захисники Вітчизни, яких було мобілізовано минулого року протягом так званої "шостої хвилі".

Про це Петро Порошенко повідомив на своїй сторінці в соцмережі. 

"Щойно буде звільнено останнього з "шостої хвилі", на фронті залишаться лише контрактники. Призовники за віком, як і тепер, не направлятимуться в зону АТО.

Від імені всього українського народу щиро дякую нашим воїнам-героям за видатний внесок в оборону країни від російської агресії", – звернувся до воїнів Президент.

Указ про демобілізацію військових, призваних на службу у 2015 році під час шостої хвилі часткової мобілізації, передбачає, що повернення звільнених військовослужбовців до своїх родин розпочнеться вже у поточному місяці, одразу після набрання чинності цим Указом (його опублікування).

Демобілізація повинна завершитися до кінця жовтня.

Всі звільнені у запас військовослужбовці в обов’язковому порядку будуть зараховані до оперативного військового резерву першої черги.

У документі також зазначається, що звільнення військовослужбовців у визначені терміни мають провести Міністерство оборони, Міністерство внутрішніх справ, Служба безпеки України, адміністрація Державної прикордонної служби та Державна спеціальна служба транспорту.

Крім того, Глава держави доручив Кабінету Міністрів забезпечити фінансування та вжити в межах повноважень інші заходи, пов'язані зі звільненням у запас військовослужбовців, зазначених у статті 1 цього Указу, у тому числі – пов'язані з їх перевезенням до місць проживання.

Звільнені у запас також мають бути забезпечені комплектом польової форми одягу за сезоном та харчуванням під час прямування додому.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: