fbpx

Президента просять знищити корупцію в одній із інспекцій Івано-Франківська

Суспільство 03:12, 29.09, 2015

На сайті президента України у розділі електронних петицій мешканець Прикарпаття розмістив звернення щодо корупції у фітосанітарній інспекції Івано-Франківська.

Електронну петицію "Про корупцію в Івано-Франківську, яку прикривають правоохоронні органи" наразі підписало всього 7 осіб із потрібних для розгляду Президентом 25 тисяч.

"В Івано-Франківську у фітосанітарній інспекції близько 10 років процвітає корупція і розкраданя державних коштів. Неодноразово на цю структуру були скарги і офіційні звернення в місцеві правоохоронні органи (прокуратура, СБУ, УБОЗ), все марно, всіх купляли. І донедавна цією інспекцією керував Кушнір Богдан Миколайович, схема була простою – інспектори здавали план, у кожного була, звісно, різна сума: хто по 20 тисяч грн, хто менше, але в середньому виходить по 20-15 тисяч грн кожного місяця. У 2014 році це все викрили, було багато перевірок, бо люди звертались у міліцію і в прокуратуру, але все марно – всіх купили, навіть ніхто не приходив на перевірку. 

У травні місяці пан Кушнір після виходу на пенсію перейшов на роботу у фітосанітарну лабораторію, де давно для себе зберігав посаду заступника, яка пустувала і майже три роки чекала на нього, але в Києві йому не підписали заступника, а лишень спеціаліста, знаючи про корупційні схеми. Будучи працівником лабораторії, пан Кушнір збирає гроші разом із директором лабораторії Задорським з інспекторів і, користуючись становищем в країні, надалі крадуть державні кошти", – зазначається у тексті петиції.

Ініціатором такого звернення виступає Куценко Андрій Васильович.

Кореспондент Бліц-Інфо звернувся за коментарем з цього приводу до фітосанітарної інспекції. Там нас запевнили, що такі звинувачення безпідставні і неправдиві.

"Там людина пише, що перевіряли і нічого не перевірили, але у нас є акти про перевірку", – сказав у телефонній розмові Михайло Білецький. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: