fbpx

Продавці франківського ринку пояснили здорожчання овочів. ВІДЕО

Економіка 14:08, 08.05, 2019

Ажіотаж довкола ціни на цибулю вже став черговим інтернет-жартом. "Йшла на зустріч – поїла цибулі, аби не думали, що я злидень", "подаруй коханій цибулю замість обручки", дійшло навіть до політичних – про ціну на цибулю пишуть в контексті прийняття закону про мову.

Капуста, картопля, мокрва, буряк і цибуля подорожчали. Деякі овочі стали дорожчими вдвічі, інші – на кілька гривень, йдеться в сюжеті ТРК "РАІ"

Продавчиня Оксана пояснює, що цибуля імпортна, тому й ціна така велика.

"Були постачальники білоруської цибулі, китайської – на сітці писало, що вона з Китаю. Є багато посередників, і кожен хоче щось з того мати. А в нас минулого року не було врожаю. Кажуть, що вся цибуля погнила. Люди по селах, які вирощують свою цибулю, кажуть, що погнила чи то від дощів, чи від чого", – розповідає Оксана.

"Ніхто не знає точно, які в нас в Україні є запаси цього всього. Люди самі ставлять ціну. Підприємці, як хочуть – піднімають ціну, хочуть  опускають. Я взагалі не пам'ятаю, щоб колись такі ціни на овочі були",  додає продавчиня Галина.

Продавці кажуть, що подорожчання овочів  сезонне. На це впливають різні чинники. 

Зараз покупців поменшало. Ажіотаж був перед святами. А тепер купують потрохи.

Середня ціна на молодий буряк – 55 грн/кг, на молоду картоплю – 45 грн/кг. Можна знайти овочі дешевші, але зі старого врожаю. Якщо хочеться кращого, доведеться викласти більші суми. 

Покупці іронізують, що ціни нормальні, а зарплати і пенсії – малі.

Очікується, що ціни зменшаться, коли буде новий урожай.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 
 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: