fbpx

Проект Центру розвитку дитини архітектора Віктора Зотова вдруге відправили на доопрацювання

Суспільство 18:10, 06.10, 2016

Містобудівна рада Івано-Франківська вдруге висловила низку зауважень до проекту Центру розвитку дитини на вулиці Заболотівська, 25, що його проектував відомий архітектор Віктор Зотов.

"Центр розвитку дитини" хочуть побудувати в районі ЗОШ №1 та магазину "Турист", на ділянці у 8 сотих, де раніше розташовувався приватний житловий будинок. 
 
Центр запроектований як нетипова одноповерхова будівля в межах усієї ділянки. Власне через це – брак землі для обслуговування будинку та відсутність санітарних відступів до меж територій прилеглих споруд – містобудівна рада попреднього разу повернула проект на доопрацюваня. 
 
Цього разу зауважили ще й на тому, що через ділянку проходить старий австрійський бетонний каналізаційний колектор – 1,2 м на 0,7 м, – який виходить на вул. Галицьку. Його у разі затвердження проекту слід було би переносити і пускати в обхід будівлі Центру. 
 
Архітектори з містобудівної ради нагадали про скандальну славу земельної ділянки, на якій запланували Центр. Кілька років тому замість приватної садиби тут намагалися "пропхати" 9-поверхівку. Тоді мешканці ближнього 5-поверхового будинку підняли ґвалт і навіть намагалися встановити хрест на межі ділянок. 
 
Містобудівна рада вдруге відправила проект на доопрацювання із зауваженнями щодо дотримання і врахування містобудівельних норм. Члени ради висловилися за те, щоби наступного разу проект захистив його автор – відомиій в Україні архітектор Віктор Зотов. 
 
 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: