fbpx

Професор франківського університету очолив Басейнову раду Дністра

Суспільство 10:05, 16.11, 2018

Проблема якості води в країні та, зокрема, басейну Дністра, який протікає через 7 областей України, стала предметом обговорення на перших установчих зборах щодо формування Басейнової ради Дністра, які відбулись 15 листопада в Івано-Франківську.

Потреба формування цієї інституції визріла серед зацікавлених сторін через нагальну необхідність моніторингу та приведення якості водних ресурсів у відповідність до європейських стандартів. Члени ради представлятимуть інтереси семи областей України: Львівської, Івано-Франківської, Тернопільської, Чернівецької, Хмельницької, Вінницької, Одеської.

І хоча Басейнова рада Дністра буде консультативно-дорадчим органом у межах території річкового басейну, все ж участь у ній авторитетних науковців, відповідальних управлінців, активістів громадських організацій дозволить їй впливати на  ухвалення ефективних екологічних рішень.

Головою Басейнової ради Дністра було обрано професора Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу, проректора з науково-педагогічної роботи Олега Мандрика, інформує прес-служба ІФНТУНГ.

Заступник міністра екології та природних ресурсів України з питань європейської інтеграції Микола Кузьо зазначив, що ніхто не може вирішити питання Дністра, окрім громади.

"В Україні заплановано створити 13 карт з моніторингу якості водних ресурсів відповідно до європейських стандартів. Це потрібно для того, щоб мати можливість ефективно спрямовувати інвестиції для покращення якості води, особливо у Дністровському басейні. І Басейнова рада має стати авторитетною платформою з управління Дністром", – сказав Кузьо.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: