fbpx

Програма МІУКу зі співфінансування утеплення будинків виявилася надто дорогою для мешканців

Суспільство 13:55, 14.02, 2018

Цього року комунальники спробують полегшити фінансове навантаження на мешканців і візьмуть більше витрат на себе.

На засіданні бюджетної комісії міської ради розглянули питання співфінансування КП МІУК ремонтних робіт у житлових будинках в Івано-Франківську.

Керівник МІУК Мирон Джус розповів, що принципових змін у порівнянні з минулим роком цьогоріч не планується. Однак змінять співвідношення фінансування утеплення будинків на 80% до 20%, де 20% повинні заплатити мешканці будинків, а 80% – це бюджетні кошти. Минулого року комунальники брали на себе 70% витрат, а мешканці платили 30%.

"Минулого року за цією програмою майже нічого не зробили, оскільки для мешканців це все одно було задорого", – зазначив Джус.

Також цьогоріч вводиться програма з ремонту сходових кліток – фінансування 50% на 50% за умов, що в цих будинках вже відремонтований дах, замінені вікна та вхідні двері. Лише у такому випадку МІУК погодиться оплатити половину вартості ремонту сходових кліток. 

Зараз в департаменті комунального господарства напрацьовують положення, яке допоможе організувати роботу інтернет-провайдерів, які часто наносять шкоду у під’їздах. 

"Якщо мешканці самі не приймуть рішення про ремонти, то депутатське рішення нічого не змінить", – додав Мирон Джус.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: