fbpx

Результати експертиз підтверджують версію прокуратури про самогубство чернівецької сім’ї у Микуличині

Суспільство 16:03, 23.01, 2015

Офіційні акти результатів експертиз щодо загибелі п’ятьох людей у Микуличині підтверджують, що на місці вбивства немає слідів, які не належать родині загиблих, а останній постріл зробили жінка.

Про це на спільному брифінгу повідомили обласний прокурор Ігор Настасяк та заступник начальника слідчого управління підполковник міліції Олександр Бойчук.

"Призначені були всі експертизи, деякі уже зроблені, є офіційні акти, – говорить Настасяк.  Я не в праві повністю оголошувати текст експертизи. Але я чітко можу сказати, що продукти пострілів є тільки на тілі жінки. Це говорить про те, що кінцевий постріл був її. В чоловіка, на нашу думку, вона стріляла теж. Щодо пострілів у дітей  хто тримав дитину, хто тримав рушницю, поки що достеменно невідомо".

Прокурор відзначив, що ще є деякі нез’ясовані обставини, оскільки немає очевидців цієї події.

"Ми відкинули участь третіх осіб, тому що їх не існує. Всіх можливих свідків ми допитали. Наразі говорити про причетність когось до цього вбивства ми не можемо", – заявив Ігор Настасяк.

Заступник начальника слідчого управління підполковник міліції Олександр Бойчук, заявив, що правоохоронцями відпрацьовувалися усі свідки, які протягом останнього часу контактували з потерпілими.

"Слідством доведено, що ці особи відношення до загибелі сім’ї не мають",  заявив Бойчук.

За словами Бойчука, на руках чоловіка відсутні сліди порохових газів, це наводить на думку, що чоловік на курок не натискав.

Нагадаємо, 16 грудня в лісовому масиві поблизу села Микуличин Яремчанської міської ради (на участку Копчин) було знайдено тіла п’ятьох осіб: 26-річної жительки Чернівецької області Тетяни Власюк, її трьох дітей (двох хлопчиків і дівчинки, їх вік 2, 4 та 6 років) і співмешканця. Всі п'ятеро були вбиті пострілами в голову, імовірно, з мисливської рушниці, яку було знайдено тут же.

Правоохоронці розглядали кілька версій вбивства родини, серед яких відпрацьовувалися версії боргів і помсти, проте основною і підкріпленою фактами, за словами обласного прокурора, була версія про самогубство.

Відзначимо, що вбивство у Микуличині перебувало на особистому контролі міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: